Sürücü Nasıl Güncellenir? Driver Nasıl Güncellenir?



Driver Nedir? Kurmanın ve Güncellemenin 3 Yolu

Driver Nedir ?

                Driver, donanım parçalarının bilgisayar tarafından algılanmasını ve tam anlamıyla stabil çalışabilmesini sağlayan gerekli yazılımlardır.

Driver Güncellemek Gerekli Mi ?

                Driverların doğru yüklenmesi ve güncel olması  genelde doğrudan performansı etkillemekte. Örnek verecek olursak bilgisayarınıza format attığınız zaman doğal olarak driverler silinecektir. İlk açılışta çoğu zaman ekran çözürlüğünün değişik olduğunu göreceksiniz. Dxdiag’ dan ekran kartına baktığınız zaman ise ekran kartını tanımayacaktır ve standart bağdaştırıcı gösterecektir. Özellikte format attıktan sonra yapılacak ilk iş driver yüklemek olmalıdır.  

Dirverları Nasıl Güncelleriz ?

                Driver güncellemenin farklı yolları var. Biz bildiğimiz 3 tanesini sizlerle paylaşacağız.

1 – Havuz Kullanan Programları Kullanmak

                Driver güncellemek için kullanabileceğimiz Driver Booster, Driver Pack, Driver Genius gibi bir çok uygulamalar var. Bu uygulamalar sisteminizde ki donanımları algılayarak uygun yazılımları yazılım havuzundan alıp bilgisayarınıza yükler. Zaman zaman kullandığınız yazılımın güncel olmaması ve ya anlık hatalar yüzünden bu programlar yanlış ve ya eski sürümlü driver yükemesi yapabilmekte. Bu yüzden bu yöntemi en son çare olarak düşünmenizi öneririz. Genelde uğraşmak istemediğimiz durumlarda kullanmak cazip geliyor. Her şeyin otomatik olması bize kolaylık sağlıyor. Ücretsiz sürümleri de iş görür nitelikte.

2 – Aygıt Yöneticisi İle Driver Güncelleme

                Bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet dediğiniz zaman aygıt yöneticisini göreceksiniz. Burada bilgisayarıızda bağlı olan bütün doanımları görebilirsiniz. Driver yzılımı yüklü olmayan ve ya sorunlu olan donanımlar için sizi ünlem işaretiyle uyarır. Sizde donanımın üzerine sağ tıklayarak driver güncellemesi yapabilirsiniz. Son dönemde Windows 10’ a gelecekgüncelleme ile bu özelliğin kaldırılacağıyla ve Windows Ayarlara taşınacağıyla ilgili çok sayıda haber yazılmakta.

3 – Donanım Üreticilerinin Sitelerinde Paylaştıkları Yazılımları İndirmek

                En etkili fakat en meşekkatli yol bu. Donanım üreticileri kendi ürünlerininin yine kendi sitelerinde driver güncellemelerini yayınlar. Sizde sitelerine girerek bu driverları indirip kolaylıkla kurabilirsiniz. Çoğunlukla sıkıntı yaşamayacağınızı düşünsemde bazı üreticiler ürettikleri donanımların destekleriniz çekebiliyor ve siz sitelerinde donanımınızın driver güncellemesini bulamayabiliyorsunuz. Bu tip sorunlarla karşılaşabileceğiniz gibi bu işlemi her donanım için ayrı ayrı yapmalısınız. Bu da bir hayli vakit kaybı anlamına gelmekte.

 
 
                Sizlere driver nedir? Driver nasıl güncellenir kısaca anlattık. Youtube kanalımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Abone olmayı unutmayın.

Yorumlar

  1. Ben donanim ureticilerinin sitelerini kullanıyorum. Direk indirip kuruyorum ama anladim ki farklı yollari da varmış. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Faydalı ama ben hep üşeniyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Driver Booster kullanmayi denedim pc yi bozuyordum ondsn vazgeçip diğerlerine yönelmeyi tercih ettim. Sonuç başarılı. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. youtube - vidtosti.com - vidtosti.com - YouTube
    youtube youtube. youtube. youtube. youtube. youtube to mp3 shark youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube. youtube.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar