Sistem #3 Ofis PC

 

    Sistem serimizin 3. sündeyiz. Bu sistem daha önceden ikinci el aldığımız bir sistem. Sistemin amacı genele olarak ofis ve internet kullanımı. 4 çekirdekli işlemcisi sayesinde günlük işlerde hiçbir sorun yaşatmamakta. Sistem özelliklerinden bahsettikten sonra yapılabilecek upgrade den de bahsedeceğiz. Aldığımızda bip sesi hatası vardı. Ramlerde oksitlenme oluşmuş. Bir kolanya yardımıyla sorunu kolayca çözdük ve şimdi özelliklere bir göz atalım.

*** İşlemci: Core to Quad Q9300 2.3 Ghz 6 mb önbellek

*** Anakart: Hp oem 4 ram slotlu max 8 gb ram desteği.

*** Ram: 4 Gb DDR2 667 Mhz

*** Disk: Samsung 250 Gb HDD

*** Ekran Kartı: Onboard

*** PSU: Hp 365 Watt

*** Kasa: Hp

     Özelliklerimiz bu şekilde. İşlemci soğutucu olarak bakır soğutmalı sadece bu anakarta uyumlu bir soğutucu kullanmışlar. Beni overclok için heyecanlandırsada anakartta overclock özelliği bulunmuyor ve soğutucu standart soket 775 uyumlu olmadığı için overclok özelliği bulunan bir anakata da takamadığım için heyecanım kursağımda kaldı fakat Q9300 gerçekten segmentine göre hızlı bir işlemci. Yeterince iş görür.

    Gelelim upgrade. 8 gb 800 mhz ddr2 ram takılabilir ve 16 gb ramin standart olduğu günümüzde böyle eski bi sistem için adeta lüx sayılır. Tek dezavantajı 800 mhz üzerine çıkamıyor olmamız. Mutlaka 240 gb bir ssd zorunlu en az. Ekran kartı tarafında ise Gt 640 seviyesi yeterli olabilir. Eğer overclok yapma şansımız olsaydı Gtx 750 TI çok yakışırdı diye düşünüyorum. Zaten genelde ugrade tavsiyelerinde 750 TI dan çok bahsedeceğim.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar