Bilgisayar Nasıl Toplanır? Bilgisayar Toplarken Dikkat Edilmesi Gerekenler



Bilgisayar Nasıl Toplanır?

    Bilgisayar nasıl toplanır sorunun direkt bir cevabı olamaz. Çok genel bir soru? Bu soruyu biraz açmamız gerek. Mesala oyuncu bilgisayarı nasıl toplanır, yayıncı bilgisayarı nasıl toplanır, ofis bilgisayarı nasıl toplanır gibi arttırabiliriz. Bilgisayar toplamadan önce kendimize bazı sorular sormamız gerekiyor. Bunları sıralayalım ve çeşitlendirelim. 


1- Bilgisayarı Hangi Amaç ile Toplayacağım?

    Bu bizim için en kritik sorulardan bir tanesi. Genel anlamda bilgisayar oyun oynamak, yayın yapmak, render almak, ofis işlerinde kullanmak ve sadece internette gezmek için toplanabilir. Bu sıraladığımız kategorileri biraz açalım.

   1.1- Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

        Oyunlar genellikle ekran kartına fazla yüklenirler. Oyun bilgisayarı toplayanların genelde düştüğü     yanılgı ekran kartı yerine işlemciye bütçenin büyük bir kısmını ayırmak oluyor. Oyunlarda genel            anlamda işlemcinin görevi ekran kartını itmektir. Ekran kartına yetecek kadar güçlü bir işlemci bize        yeterli olacaktır. İşlemciyi çok güçlü ve ekran kartını zayıf seçtiğimiz zaman işlemcimiz görevini çok     kolay bir şekilde yerine getirecek ve büyük bir bölümü boşta yatacaktır. Bu arada ekran kartımızda        bir hayli zorlanacak ve performansımız ekran kartının kapasitesi kadar kalacaktır. Bunun yerine daha     zayıf bir işlemci alarak kalan bütçeyi ekran kartında kullanmalıyız ki performansımız artsın. Tabi            yine işlemcinin ekran kartına yeteceğinden emin olmalıyız ve yine diğer bileşenlerimiz ekran                kartımız ve işlemcimizi yakalayabilecek durumda olmalı.

   

   1.2- Render Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

        Render yaparken bizi en çok zorlayan işlemciler. İşlemci performansınız ne kadar yüksekse o             kadar     iyi sonuç alırsınız. Bununla birlikte en önemli etken depolama birimimizin hızı.                          Olabildiğince yüksek hızlı depolama kullanmalıyız ki işlemcimiz performansını sergileyebilsin. Ram     de bir o kadar önemli. Tabi ekran kartı bütçeniz doğrultusunda etki edecek bir etmen.
    

    1.3 Ofis ve İnternet Bilgisayarı Nasıl Toplanır?

         Bunun üzerinde fazla durmaya gerek yok. Orta halli işlemci, yeterli bir ram ve herhangi bir SSD         disk işinizi görecektir.

2 - Bütçem Ne Kadar?

    Şüphesiz en önemli soru bu. Ne kadar bir bütçe ile toplayacağım? Bu sizin hangi seviyede bir bilgisayar toplayacağınızı belirleyecektir.

3 - Bilgisayarını Nasıl Toplarım?

    Sanki ana soruya geri döndük gibi görünse de burada kastımız; hazır sistem  mi alacağız yoksa itopya bilgisayar toplama sihirbazı, sinerji bilgisayar toplama gibi sitelerden mi alacağız. Son olarak en önemli alternatif bilgisayar parçalarını teker teker alıp kendimiz mi montajlayacağız. Bu sorunun cevabı da önemli çünkü yeterli bilgimiz yoksa kendimiz toplamak isterken büyük sorunlara yol açabiliriz. Hazır sistemlerinde belli başlı sorunları var. Buna farklı bir yazıda tekrar değineceğiz. 

    Bilgisayar Nasıl Toplanır? Oyun Bilgisayarı Nasıl Toplanır? gibi sorulara nasıl çözüm bulacağımızı yazdık. 

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar