Bilgisayar Toplama #7 - Anakartı Güzel

Bilgisayar Toplama #7 - Anakartı Güzel 


    Bilgisayar toplama serimize devam ediyoruz. Serimizin 7. sistemiyle karşınızdayız. Mütevazı sayılabilecek bir kasa. Genel anlamda internet ve ofis işleri için kurgulanmış olsa da biraz zorladığınızda canınız sıkıldığında ufak tefek oyun oynatacak bir sistem. Özellikle anakartı ile ön plana çıkmakta. Her ne kadar ram desteği ddr2 olsa da overclock özelliği nedeniyle sevediğim bir  anakarta sahip. İlerleyen dönemlerde ekran kartı, işlemci ve ssd upgrade ederek oyun anlamında biraz daha rahatlayabiliriz. Bizi tek sınırlayan nokta ise max kullanabileceğimiz ram desteği 4 gb olması. Yine fazla uzatmadan sistemimizin özelliklerine bakalım;

    İşlemci:

Intel Pentium Dual Core E5700 işlemci. Çift çekirdek çift treade sahip. İşlemci 2 mb önbelleğe sahib. Lga 775 soket tipini kullanıyor. 3.00 GHz stok hızda çalışıyor. Nanometre teknolojisi ise 45. Veri yolu hızında max 800 MHz destekliyor ve tdp değeri 65 watt. Overclock voltaj otomatikte 3.2 - 3.3 GHz hızlara rahatlıkla çıkabildik. Bunda anakartında etkisi var tabi.

    Anakart:

Asus P5KPL-AM SE. G31 çipsete sahip. Soket 775 destekliyor. Desteklediği işlemci sınıfını sayacak olursak Celeron, Celeron D, Celeron Dual Core, Core 2 Dou, Core 2 Extreme, Core 2 Quad, P4, Pentium D, Pentium Dual Core işlemci ailelerini destekliyor. Ayrıntılı işlemci desteği listesini görmek için Asus P5KPL-AM SE sitesinden bakabilirsiniz. Anakartın dezavantajları ise ddr2 ram desteği ve Sata 3 desteğinin olmaması. Buna rağmen ssd performansı hayli etkilemekte.

    Ram:

Ddr2 2 gb 800 MHz Kingston ramin yanında yine ddr2 2 gb 667 MHz Kingston toplada 4 gb ram kullandık. İkisinide 800 MHz kullansak daha iyi olabilirdi fakat ciddi bir fark oluşturmayacaktı.

    Disk:

250 gb Toshiba Harddisk kullandık. Ssd kullanımı performansı ciddi anlamda arttırsada maliyetide doğru orantılı bir şekilde arttıracağı için kullanmayı tercih etmedik.

    PSU:

Everest 250 watt power kullandık fazlasıyla yetiyor sistemimize. Bu seviyede daha iyi psu gerekmiyor.

    Kasa:

Boost marka eski nesil bir kasa kullandık. Soğutma performansının da çok önemli olmaması nedeniyle fiyatı uygun tutmak adına böyle bir kasa tercih ettik.

    Bilgisayar toplama serimizin 7. si olan Anakartı Güzel'i tanıttık. Sahibinden.com' dan bu sisteme ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar