MSI Afterburner Nasıl Kullanılır?

   MSI Afterburner Nasıl Kullanılır?

    Merhaba. Yazımızda MSI Afterburner nedir? MSI Afterburner nasıl kullanılır? MSI Afterburner overclock nasıl yapılır? MSI Afterburner nasıl yüklenir? gibi sorulara cevap bulacağız.

    Öncelikle MSI Afterburner nedir?

    MSI Afterburner Micro-Star International şirketine ait bilgisayar donanımı inceleme ve kısmen kontrol etmemizi sağlayan bir uygulama.

    MSI Afterburner Kullanarak Neler Yapabiliriz?

    Temel olarak iki başlık altında inceleyebiliriz. Yukarıda belirttiğimiz gibi;
  • Bilgisayar donanımlarını izleme.
  • Bilgisayar donanımları üzerinde kısmi kontrol sağlama.

    MSI Afterburner Nasıl İndirilir?

    MSI.com adresine gidiyoruz ve download seçeneğine tıklayıp indiriyoruz.

MSI AFTERBURNER WEB SİTESİ

Kurulumu yaparken tek dikkat etmemiz gereken RivaTuner Statistics Server seçeneğinde bulunan tiki kaldırmamak. Aksi taktirde uygulama/oyun ekranlarında değerleri görmeniz pek olası değil. 


MSI AFTERBURNER KURULUMU


Ardından basitçe kurulumu gerçekleştiriyoruz. RivaTuner Statistics Server ve Direct ile ilgili kurulumlar yapılacaktır.

Bilgisayar Donanımlarını İzleme:

MSI AFTERBURNER

    MSI Afterburner kullanarak bilgisayarınızın herhangi bir anda bir çok donanımın kullanım yüzdesini, anlık sıcaklık değerlerini, anlık hız skorlarını görebilirsiniz. Aynı zamanda desteklemek ve kullanıma izin verilmek şartıyla (çoğu oyun ve uygulama destekliyor. Şimdiye kadar bir tek CS:GO tarafından kullanılmadığını gördüm.) gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra uygulama veya oyunlarda aldığınız FPS değerlerini anlık olarak takip edebilirsiniz. Yine uygulama/oyun içinde donanım izlemesi yapabilirsiniz. 

MSI AFTERBURNER


Ayarlara tıklıyoruz ve gerekli ayarları yapıyoruz.


Genel ayarlar kısmında tercihlerinizi yapabilirsiniz. Zaten Türkçe bir arayüz olduğu için detaylı bir anlatım yazıyı uzatacaktır. Yukarıdaki sekmelerden "İzleme" sekmesine geliyoruz.


Sarı ile işaretlenmiş alandan görmek ve takip etmek istediğimiz grafikleri seçerek OSD'de göster seçeneğini aktif ediyoruz. Dilerseniz aşağıdaki seçeneklerden görsellikleri kişiselleştirebilirsiniz.

Bilgisayar Donanımlarının Kontrolü:

    İşin bu kısmı biraz daha profesyonel kullanıcılar için. Yanlış ve bilinçsizce yapacağınız  bir değişiklik donanımınıza ciddi zararlar verebilir. Bu program ile ekran kartına overclock yapabilirsiniz ve size fan hızını değiştirme imkanı verir. Hemen gelen ana ekranda sıcaklık limiti, işlemci(GPU) saat hızı, bellek(VRAM) saat hızı ve voltaj limiti gibi ayarlamaları değiştirerek ekran kartı performansını arttırabilir veya azaltabilirsiniz.



Bizleri KARABEY TECH olarak Youtube üzerinden de takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar